Letselschade advocaat nodig in Hengelo?
Fouten maken is menselijk, echter medische fouten kunnen ernstige gevolgen hebben. Is de letselschade die u heeft opgelopen het gevolg van een medische fout of een complicatie? Het verschil tussen deze twee is niet altijd duidelijk. Een complicatie is een realistisch risico dat altijd kan optreden bij medische ingreep of bij ziekte. Een complicatie is niet te wijten aan de arts of hulpverlener, dit in tegenstelling tot een medische fout. Een medische fout is te wijten aan een tekortkoming van de behandelende arts. Toch blijft het lastig te bepalen of er sprake is van een complicatie of een medische fout. Voor een patiënt kan het een fout lijken, terwijl het na een medische evaluatie toch om een complicatie blijkt te gaan.
Als een medische fout zich voordoet is de arts verplicht dit te melden aan de patiënt en vast te leggen in het medische dossier. Vaak staat de reputatie van de medisch deskundige op het spel en is dit een gevoelige zaak. De GOMA-richtlijn (Gedragscode Openheid Medische Incidenten) moet zorgen voor een snellere en betere vaststelling van de aansprakelijkheid. De GOMA helpt ons als advocaten ook om aanvragen voor schadevergoeding effectief te laten verlopen.
Door de complexiteit van medische dossiers en de uitvoerige discussies over de schuldvraag duren deze aansprakelijkheidszaken vaak erg lang. Ook moet (meestal meer dan eens) gebruik worden gemaakt van een medisch adviseur om de haalbaarheid van uw zaak en het standpunt van de tegenpartij te beoordelen. Daar zijn kosten aan verbonden, die pas verhaalbaar zijn als de aansprakelijkheid namens de arts/het ziekenhuis wordt aanvaard. In dit soort zaken betaalt u daarom altijd een voorschot. U moet er dus over nadenken of u die investering wilt doen. Neemt u voor meer informatie contact op met ons kantoor.